Black Ops III Beta voor de PC, The Good, the Bad and the Meh...

Door JaapN op vrijdag 28 augustus 2015 19:30 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 3.121

Ieder jaar is Call of Duty weer een onderwerp waar door vele gamers over gesproken wordt, ook wordt Call of Duty veel bekritiseerd vanwege het gemis van innovatie en vernieuwing in de serie. Met Advanced Warfare kregen wel al een grote verandering maar het was toch niet helemaal goed uitgewerkt. Treyarch hoopt met Black Ops III dit jaar wel een goeie entree te maken naar Next-Gen.

The good
Het spel speelt erg lekker weg. Ik kan zeggen dat ik het nu al vermakelijker vind dat Ghosts en Advanced Warfare. Ja, Black Ops III heeft enkele elementen gepakt van andere/concurrerende games. De bekendste is hiermee Titanfall. Hier kom ik later op terug.
Zoals ik eerder heb gemeld, het speelt gewoon lekker weg in welke gamemode dan ook. Zelf speel ik het liefste een paar potjes Team Deathmatch met tussendoor een enkele potje Domination of Kill Confirmed . Het bewegingssysteem is zeer goed uitgewerkt en voelt “natuurlijk” aan. Ook zit er een learning curve aan. Gelukkig heb je het zo door en kan je na 1 of 2 potjes volop de actie in.
http://static.tweakers.net/ext/f/bLKUWbi4oQwMKkS3uRHa8CVv/full.jpg

Het multiplayer startscherm ziet er ook prima in orde uit, alhoewel ik wel de Firing Range uit Advanced Warfare mis.
http://static.tweakers.net/ext/f/9V9rmlzluirwjwTQ0VFlq6vH/full.jpg

Qua wapens heeft Treyarch het wederom goed gedaan. Het spel speelt zich af in de toekomst (in 2065) Dus wat Treyarch heeft gedaan, is bestaande wapens pakken, en die in een wat meer futuristisch achtig jasje te stoppen.
Enkele voorbeelden:
Locus = Intervention/MSR (uit MW2/3)
ARK7 = AK47 (MW2)
Man-o-War = een mix tussen de Scar-H en AN-94 (BO2)
Kuda = MP5K/ASM1 (BO1/AW)
Weevil = P90 (MW2/3)
M8A7 = M8A8 (BO2)
Haymaker 12 = S12/Saiga 12(AW)
Dit zijn slechts enkele voorbeelden en qua wapen design zit het wederom goed bij Treyarch

Ook de scorestreaks zijn prima in orde. Dit zijn weer degene die we grotendeels gewend zijn van Black Ops II, en dat is een goed iets aangezien ik Black Ops II toch wel de beste scorestreaks vond hebben van welke Call of Duty game dan ook. Zo zijn de oude bekenden Hellstorm, Carepackage en de RC-XD weer terug (alhoewel onder de naam HC-XD)
http://static.tweakers.net/ext/f/qAiYFfq7j7lPnJONjrT33VVh/full.jpg


Grafisch gezien ziet het er voor een Call of Duty game best goed uit. Ja, games als Battlefield, Destiny en Halo 5 zien er stukken beter uit als Black Ops III. Maar daar gaat het mij niet zozeer om. Ikzelf vind de “artstyle” van de Call of Duties altijd wel fijn, het is makkelijk om vijanden te zien (ook van een afstand) Wat dit jaar echt prima in orde is, is de lighting. Dit is misschien wel 1 van de betere lighting effecten die ik in een game heb gezien (op titels als Stalker, Witcher 3 en enkele anderen na). Je hebt player-casting shadows, dynamic shadows die er ook goed uitzien en niet over de top sunflares die je helemaal verblinden zodra je naar boven kijkt. Naar mijn mening de eerste Call of Duty game die ik er echt goed uit vind zien. (ook op lagere instellingen)
Enkele screenshots:
http://images.akamai.stea...7443FE16EECF41595BAACDF9/
http://cdn.wccftech.com/w...l-of-Duty-Black-Ops-3.jpg
(Deze screenshots zijn niet van mij)
http://images.akamai.stea...C4FDA79A5D09CDFEA270DCE9/
(Deze wel  ) (1080p, alles aan, geen AA)

Je kan tevens ook je hele wapen aanpassen, je ziet ook direct hoe dit eruit zien in het “Create A Class” menu. Alle wapens hebben trouwens ook niet, waar je in Advanced Warfare eigenlijk iedereen zag met of een MORS, BAL, Hbra3 of ASM1 is dit in Black Ops III niet het geval. Veel mensen gebruiken andere wapens (tot nu toe). Ook heeft iedere attachment invloed op hoe het wapen eruit ziet. Dit schijnt verder uitgebreid te worden met de Gunsmith en Paintshop (beiden niet beschikbaar in de PC Beta)
http://static.tweakers.net/ext/f/pEMhDuBYbPuAqvlLkYhQ7xEk/full.jpg

Specialists zijn ook een goeie toevoeging. Alhoewel die het spel (misschien in de toekomst) unbalanced kunnen maken. Omdat high ranked spelers beschikken over sterkere specialists zoals Seraph. Seraph is een specialist die in principe gewoon een handcannon heeft en een one shot is waar dan ook. Natuurlijk kan iedereen minstens 1x een specialist krijgen in game wat het wel weer wat uitbalanceerd.
http://static.tweakers.net/ext/f/QAhtE3JjWDSgC5pm6fQk3g8k/full.jpg

Het geluid in Black Ops III is zeer goed voor een shooter. De gunsounds klinken fijn en aan de ene kant ook realistisch (wat volgensmij ook de eerste keer is voor een Call of Duty game) Het klinkt en voelt toch wat meer immersief. Qua particle effects die uit een explosie komen ziet het er ook heel mooi uit (en dat vond ik 1 van de weinige mooie dingen in Advanced Warfare)
The Bad
Natuurlijk is het spel niet perfect, zo zijn er (op dit moment) nog enkele tekortkomingen. Zo doen (naar mijn mening) veel wapens erg veel damage. Als je eenmaal iemand tegen komt, is de kans niks tot heel klein dat je er levend uitkomt als je weg probeert te rennen. Hier heeft Treyarch wel een Specialist voor en die heet Glitch, van Prophet, maar niet iedereen speelt Prophet. Dus naar mijn mening mag er nog wel een beetje getweaked worden met de damage/player health.

Ik had zelf enkele performance issues zoals regelmatig stotteren en als je onder water ging dook je FPS met je mee naar beneden en regelmatige crashes, nu is dit aan de ene kant nog acceptabel omdat het een beta product is. (zolang het maar niet in het uiteindelijke product zit vind ik het goed :p)
Hij komt uit op “previous gen”. Dit klinkt misschien heel raar, maar Call of Duty wordt sinds Ghosts geadverteerd als een echte next-gen titel. Toch vind ik het een minpunt dat het op “previous gen” uitkomt. Zolang de serie op de vorige generatie uitkomt kan het nooit een volledige “next gen” titel worden. Ze hebben ook geen nieuwe engine gebouwd, aangezien ze dan support voor PC, PS4, xOne, PS3 en X360 in moeten bouwen. Alle 3 de ontwikkelaars komen met het zelfde argument: “We hebben inmiddels zoveel aangepast aan de engine dat het in principe een nieuwe engine is” aan de ene kant is dit waar. Maar qua onderwerk is het nogsteeds de sterk verouderde IDtech3 Engine (uit 1999 volgens mij?).
Persoonlijk heb ik er niet veel tegen, maar het zorgt ervoor dat (naar mijn mening) De Call of Duty franchise technisch gezien al 3 jaar heeft stilgestaan tot kleine vooruitgangen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de game met hoge resolutie textures heel erg resource hungry wordt. Een voorbeeld hiervan is Advanced Warfare. Dit vroeg minstens een first gen i3 of Phenom II X4 810 en een GTS 450 of HD5870. Nu is dit al “oud” in PC land, maar dat zorgt er gelijk voor dat een groot deel van de PC gamers niet kunnen spelen. Battlefield 4 in verhouding zou nog lopen op een kaart uit de GTX200 serie, Core 2 Duo en 4gb ram. Ik zou het geweldig vinden als ze ECHT een volledig nieuwe Engine zouden ontwikkelen of zelfs een andere engine zouden gebruiken zoals Unreal Engine, CryEngine of misschien zelfs Frostbite om de concurrentie weer in te halen zoals ze het met Call of Duty 1,2 en 4 ook deden. Toen werd Call of Duty 4 nog door meerdere reviewsites beschreven als een “grafische schoonheid”.

The meh
Er zijn ook dingen waar ik een beetje twijfelachtig over ben. Ik vind ze niet goed een ook niet echt slecht. Zoals het wallrunnen. Het steekt heel erg mooi in elkaar, voelt vloeiend aan maar aan de ene kant voelt het niet echt als Call of Duty. Het is mooi dat het een extra verticale dimensie toevoegd aan de game, maar ja, het voelt een beetje ongeispireerd ondanks dat het goed uitgevoerd is. Het doet me stevig denken aan Titanfall, samen met hoe je de specialists (dus Titan) krijgt. Je kan of een bepaalde tijd wachten, of deze bepaalde tijd versnellen door punten te scoren tegen de vijand. Wederom een beetje een twijfelpuntje.
Wat ik nog een twijfelpuntje vind is dat de snipers heel snel rond kijken als ze ingezoomd zijn. Op de PC niet zo’n groot probleem maar dit vond ik een groot irritatie punt op de Xbox One (Je kon eigenlijk amper iemand raken omdat ie bijna even snel ging als je normale sensitivity). Ik kan snappen dat dit voor sommigen een groot heikelpunt is, voor mij persoonlijk niet echt.

Samenvattend heeft de Beta van Call of Duty: Black Ops III bij mij een relatief goede indruk gegeven, desondanks alle problemen (stotteren, freezen, lagg). Of ik hem ga kopen weet ik nog niet, maar ik zou er zeker geen nee tegen zeggen als ik hem in de aanbieding tegenkom. (zo had ik Advanced Warfare voor 20 euro minder dan 2 weken na de release)

Dit was mijn korte “review” van de Black Ops III beta op dit moment. Ik breid hem nog als er meer functies aan de beta worden toegevoegd. Wat vinden jullie van de beta? :D

Volgende: Elgato Gamecapture HD VS DXTORY VS Shadowplay 05-'15 Elgato Gamecapture HD VS DXTORY VS Shadowplay

Reacties


Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 28 augustus 2015 20:41

Een Beta key krijg je toch pas als je het spel reserveerd/betaald?
Zijn er nog andere manieren om (legaal) aan een key te komen (voor de pc)?

Ik ben vorige week maandag naar het PS4 event geweest in Eindhoven en heb BO3 daar even mogen ervaren. 1 ding was duidelijk, op de PS4 bakte ik er niets van, geef mij maar een toetsenbord en muis (of moet ik gewoon meer oefenen met zo'n controller :)).

Door Tweakers user JaapN, vrijdag 28 augustus 2015 20:44

Kiswum schreef op vrijdag 28 augustus 2015 @ 20:41:
Een Beta key krijg je toch pas als je het spel reserveerd/betaald?
Zijn er nog andere manieren om (legaal) aan een key te komen (voor de pc)?

Ik ben vorige week maandag naar het PS4 event geweest in Eindhoven en heb BO3 daar even mogen ervaren. 1 ding was duidelijk, op de PS4 bakte ik er niets van, geef mij maar een toetsenbord en muis (of moet ik gewoon meer oefenen met zo'n controller :)).
Iedereen die Black Ops 2, Ghosts of Advanced Warfare had gekocht kwam ook in de Beta. Naast dat kon je hem ook kopen voor minder als 5 euro via steamcodessites (als g2a.com, G2play.net). Zo heb ik hem gekregen :)
In principe een open beta

Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 29 augustus 2015 22:55

JaapN schreef op vrijdag 28 augustus 2015 @ 20:44:
[...]


Iedereen die Black Ops 2, Ghosts of Advanced Warfare had gekocht kwam ook in de Beta. Naast dat kon je hem ook kopen voor minder als 5 euro via steamcodessites (als g2a.com, G2play.net). Zo heb ik hem gekregen :)
In principe een open beta
Ik heb geen van allen en ik kan de beta ook gewoon spelen?

Door Tweakers user JaapN, zaterdag 29 augustus 2015 23:12

MicGlou schreef op zaterdag 29 augustus 2015 @ 22:55:
[...]


Ik heb geen van allen en ik kan de beta ook gewoon spelen?
Als het goed is moet de Beta binnenkort volledig open gezet worden :) (niet 100% zeker)

Door Tweakers user Kiswum, zondag 30 augustus 2015 13:00

Inmiddels is hij open voor iedereen. Je kunt hem nu gratis downloaden.

Door Tweakers user JaapN, zondag 30 augustus 2015 13:26

Kiswum schreef op zondag 30 augustus 2015 @ 13:00:
Inmiddels is hij open voor iedereen. Je kunt hem nu gratis downloaden.
Klopt! heb het gelezen :)

Door Cratesi dell' Orto, maandag 31 augustus 2015 14:59

Wat mij opvalt is dat je jezelf erg vaak herhaalt.
Wat ik hiermee aan te geven is dat ik vaak herhaling zie in het door jou geschreven stuk.

Door Tweakers user JaapN, maandag 31 augustus 2015 15:23

Cratesi dell' Orto schreef op maandag 31 augustus 2015 @ 14:59:
Wat mij opvalt is dat je jezelf erg vaak herhaalt.
Wat ik hiermee aan te geven is dat ik vaak herhaling zie in het door jou geschreven stuk.
Dat kan misschien wel kloppen (Al is het niet express, waarschijnlijk om beter uit te leggen)

Door Tweakers user himlims_, maandag 31 augustus 2015 23:56

heb aantal uurtjes gespeeld, eigenlijk te weinig voor goede impressie. maar had niet de indruk dat de game met iets nieuws komt (fyi; laatste cod was mw2 voor mij).

menu vond ik onlogisch en soms onduidelijk, maar goed, kwestie van wennen denk ik

had wel de indruk dat sommige wapens nogal imba zijn; doen meer/sneller dmg dan andere guns (die dus nutteloos worden)

spring/glide systeem ... tjah... tribes(2) maar dan shitty uitgevoerd :X

maps vond ik prahtig, realistisch en interresant overkomen

geluid, .. niet echt bijzonder, battlefield doet dat toch stukken beter

grafisch, sommige punten erg indrukwekkend, andere ronduit teleurstellend (skins/textures en belichting)

als nu een f2p game was, had ik m wel meer gespeeld. maar wetende dat dit een 60euro titel wordt .... nee dank je

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)